Ukusno i fino za svaki dan
Naša preporuka
Sastojci: – 450 gr testenine – kašičica usitnjenog belog luka – 3 kašike rendanog parmezana – 4 kašike maslinovog ulja
Preporučujemo – TONNY makarone
Priprema:
- U šerpu sipajte vodu, posolite i kuvajte dok ne počne da vri. Dodajte testeninu i kuvajte 8 minuta. Nakon toga procedite testeninu.
- U tiganju blago propržite beli luk na malo ulja.
- Dodajte testenini beli luk, maslinovo ulje i parmezan. Sve dobro promešajte.
Sastojci:
– 1/2 kašičice maslinovog ulja – 85 gr makarona – struk mladog luka, iseckan – 85 gr kukuruza šećerca – 85 gr graška – 1 crvena paprika (iseckana) – 2 jajeta – 150 ml mleka – 1 kašika majčine dušice – 50 gr kačkavalja – 2 kašike parmezana
Preporučujemo – TONNY makarone
Priprema:
- Rernu zagrejte na 190 C. Maslinovim uljem nauljite posudu za pečenje.
- Testeninu kuvajte u slanoj kipućoj vodi, prema uputstvu sa kesice. Dodajte povrće i kuvajte još 2 do 3 minuta dok pasta i povrće ne omekšaju. Procedite sve, a zatim sipajte u posudu za pečenje.
- Umutite jaja i mleko, a zatim dodajte i majčinu dušicu. Pomešajte rendani kačkavalj i parmezan i dodajte smesi sa jajima (ostavite malo mešavine sira sa strane). Posolite i pobiberite po ukusu. Sve to sipajte u pleh i pomešajte sa ostatkom fila. Ostatak sira stavite preko jela.
- Pecite u zagrejanoj reni oko 40 minuta.
Sastojci:
– 3 kašike maslinovog ulja – 4 čena belog luka – 1 manji luk, iseckan – 800 ml konzerviranog paradajza – 1 veza zelja, očišćenog – šaka svežeg bosiljka – 500 gr testenine – 4 šolje vode (960 ml) – 100 gr rendanog kačkavalja – so – biber – aleva paprika – tucana paprika
Preporučujemo – SVEČARSKI uzani rezanci
Priprema:
- U velikoj šerpi zagrejte ulje, pa na njemu prodinstajte crni i beli luk oko 3 minuta. Zatim dodajte sve preostale sastojke, prelijte sa 4 šolje vode, stavite začine, posolite i sačekajte da provri.
- Kada provri, nastavite da kuvate 2 – 3 minuta, povremeno mešajući. Kada je gotovo, neće biti potrebe da se bilo šta cedi, jer će testenina da upije tečnost , a pasta će biti spremna za služenje.
- Dodajte rendani kačkavalj i uživajte u brzoj večeri. Ako želite da ovu večeru učinite malo jačom, dodajte 150 gr iseckane i propržene slaninice.
Sastojci: – 450 gr testenine – 3 šargarepe, oljuštene i isečene na tanke trake – 2 tikvice srednje veličine, isečene na trake – 1 crni luk, sitno iseckan – 1 žuta paprika, iseckana na trake – 1 crvena paprika, iseckana na trake – 2 kašike maslinovog ulja – so – kašika bibera – 15 čeri paradajza, prepolovljena – 3 kašike rendanog parmezana – začini po želji (bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, žalfija…) Preporučujemo – TONNY spirale
Priprema:
- Rernu zagrejte na 220 stepeni.
- U plehu pomešajte ulje, povrće, posolite, pobiberite i dodajte začine. Polovinu povrća prebacite u drugi pleh i ravnomerno rasporedite. Pecite povrće u zagrejanoj rerni i dok šargarepa ne omekša, oko 20 minuta. Nakon 10 minuta pečenja promešajte povrće.
- Testeninu kuvajte u kipućoj posoljenoj vodi, prema uputstvu sa kesice. Procedite je, ali ostavite jednu šolju vode u kojoj se kuvala testenina.
- Pomešajte u velikoj činiji kuvanu testeninu i pečeno povrće, a zatim dodajte paradajz i čašu vode u kojoj se kuvala pasta. Po želji začinite testeninu i pospite je parmezanom.
Sastojci:
– 400 gr testenine – 400 gr sremuša – 1 crni luk – 3 kašike putera – 250 gr rikota sira, ili krem sira – 10 kašika slatke pavlake – biber – so – muskatni oraščić
Preporučujemo – TONNY široki rezanci
Priprema:
- Oprati sremuš i tako mokrog ga ubaciti u šerpu i kuvati 2 minuta, da splasne. Izvaditi sremuš i iseći ga na krupno. Iseckati luk i ispržiti ga na kašiki putera. Pomešati 200 gr rikote sa 4 kašike slatke pavlake, pa umešati luk i sremuš. Posoliti, pobiberiti i dodati muskatni oraščić.
- Skuvati testeninu prema uputstvu sa kesice. Procediti testeninu i pomešati je sa pripremljenim sremušem. Ostatak rikote i slatke pavlake prokuvati i preliti preko paste. Po želji ukrasiti sremušem i parmezanom.
Sastojci:
– 500 gr testenine – 300 gr paradajza – 2 kašike maslinovog ulja – 2 kašike mlevenog belog luka – crni luk – 3 lista bosiljka – so i biber – parmezan
Preporučujemo –
Tonny široke rezance
Priprema:
- U veliku šerpu stavite testenine, paradajz, maslinovo ulje, beli luk, crni luk, 2 lista bosiljka,so i biber po ukusu, i sve to preliti vodom.
- Pustite da provri uz često mešanje. Neka se kuva 10 minuta ili dok voda skoro potpuno ne ispari.
- Izvadite testeninu, iscedite i služite na tanjir. Dodajte još soli i bibera ukoliko je potrebno, pa narendajte parmezan i dodajte iseckan list bosiljka. Po želji možete dodati i komadiće fete.
Sastojci:
– 400 gr testenine – so – 1 glavica luka – 2 čena belog luka – 1 crvena ljuta papričica – 1 kašika hladno ceđenog maslinovog ulja – 450 gr spanaća – biber – 1 kašičica soka od limuna – 150 gr ovčjeg masnog sira
Preporučujemo – TONNY široki rezanci
Priprema:
- Testeninu kuvati prema uputstvu sa kesice. Iseckati crni i beli luk. Očistiti papričicu od semenki i takođe je iseckati.
- Zagrejati ulje u širokoj šerpi i propržiti crni i beli luk. Dodati sitno naseckan spanać i propržiti ga par minuta.
- Procediti testeninu i izmešati je sa iseckanom ljutom papričicom i polovinom sira. Začiniti sokom od limuna.
- Istopiti ostatak sira u šeripici. Servirati pastu u tanjire pa preliti sirom i pripremljenim spanaćem.
Sastojci:
– 2 tikvice srednje veličine – 60 ml devičanskog maslinovog ulja – 4 čena seckanog belog luka – 450 gr testenine – 45 gr rendanog parmezana – so – biber
Preporučujemo – Tonny široke rezance
Priprema:
- Tikvice izrendajte tako da dobijete dugačke trake, nalik špagetama. Izrendane ih rasporedite po papirnim ubrusima, kako bi izvukli višak vode.
- U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte beli luk i malo propržite, a zatim dodajte i rendane tikvice. Pržite sa tikvicama 7 do 10 minuta. Po želji dodajte so i biber.
- Na kraju, dodajte i vruću testeninu koje ste prethodno kuvali prema uputstvu sa kesice i ocedili. Odozgo pospite rendani parmezan, a po želji možete dodati i druge začine, poput origana ili malo peršuna, kao i povrće, poput šargarepe ili paradajza.
Sastojci:
– 2 crna luka – 250 gr kačkavalja ili srednje starog belog sira – 500 gr testenine – so – 50 gr putera – crni, mleveni biber
Preporučujemo – TONNY spirale
Priprema:
- Luk oljuštiti i iseći na kolutiće, a sir narendati.
- Zagrejati rernu na 150 stepeni.Testeninu kuvati prema uputstvu sa kesice, pa ostaviti da se ocedi, a onda, naizmenično sa sirom, ređati u vatrostalnu činiju. Posoliti i pobiberiti. Zapeći u prethodno zagrejanoj rerni. Luk propržiti na puteru, pa time, pred služenje, preliti zapečenu sirnicu.
Sastojci:
– glavica luka – čen belog luka – 2 crvene paprike – 3 kašike maslinovog ulja – 400 gr nabubrelih sojinih ljuspica – kašičica cimeta – kašičica aleve paprike – 1/2 kašičice kima – so – biber – 50 gr seckanih badema – 2 kašike grožđica – 100 ml belog vina – 500 ml domaćeg kuvanog paradajza – 400 gr testenine – 2 kašike peršuna ili bosiljak za dekoraciju
Preporučujemo – TONNY uski rezanci
Priprema:
- Iseckati crni i beli luk. Papriku iseći na kockice.
- Zagrejati ulje i propræiti ljuspice. Dodati crni i beli luk, kao i papriku. Pržiti 15 minuta, posuti cimetom, alevom paprikom, kimom, solju i biberom. Dodati bademe, grožđice, belo vino i paradajz, izmešati i krčkati 5 minuta. Kuvati testeninu prema uputstvu sa kesice i zatim procediti.
- Testeninu servirati sa sosom, posute peršunom ili bosiljkom.
Sastojci:
– 1,5 kg paradajza – 2 kašike maslinovog ulja – 2 glavice crnog luka – 1/4 kašičice praška za pecivo – 2 čena belog luka – kašičica šećera – so – biber – veza bosiljka – kašičica šećera – kašika peršuna – 400 gr testenine
Preporučujemo – TONNY uski rezanci
Priprema:
- Paradajz potopite na nekoliko minuta u vrelu vodu kako biste ga lakše oljuštili. Kad skinete ljusku, iseckajte ga sitno.
- Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk, posolite i dinstajte ga povremeno dolivajući vrlo malo vode (uspite je tek kad vam deluje da će se luk zalepiti za dno šerpe ili zagoreti). Luk mora sasvim da se istopi, a da biste to brže postigli, dodajte i malo praška za pecivo. Gotovo je kad luk postane zlatno-žut (skoro svetlobraon) i kašast. Tad dodajte paradajz seckan na kockice, sipajte čašu vode i dinstajte na laganoj vatri sat i po dodajući vodu po potrebi. Tokom kuvanja stavite i sitno seckan ili drobljen beli luk, šećer. Neki minut pre kraja kuvanja umešajte sitno seckan bosiljak, a kad sos mileneze skinete s vatre, dodajte i biber i sitno seckan peršun.
- Testeninu kuvajte prema uputstvu sa kesice i nakon toga procedite.
- Skuvan sos prelijte preko skuvanih testenina.
Sastojci:
– 400 gr testenine – tikvica – pavlaka – trouglića topljenog sira – malo mleka – parmezan- so – biber – ulje
Preporučujemo – Tonny široke rezance
Priprema:
- Tikvicu isecite na kockice ( ili izrendajte ) i propržite u vrelom ulju. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Topljeni sir razmutite u šolji mleka pa dodajte tikvicama. Neka se sve zajedno malo prokrčka.
- Testeninu posebno kuvajte prema uputstvu sa kesice i nakon toga procedite
- Sjedinite sos sa testeninom i dodajte 1 pavlaku.
- Služite dok je još toplo.
- Odozgo pospite parmezanom.
Sastojci:
– 400 gr testenine – so – biber – luk – 4 mlada luka – 2 kašike maslinovog ulja – 300 ml supe od povrća – 200 ml pavlake – muskat – 2 kašike gustina – 100 gr gorgonzole – 70 gr parmezana – 50 gr pekorina – 100 gr rikote
Preporučujemo – TONNY uski rezanci
Priprema:
- Testeninu kuvati u osoljenoj vodi, prema uputstvu sa kesice. Dobro ih ocediti.
- Za sos oljuštiti luk i sitno ga iseckati. Mladi luk očistiti, oprati, iseći u tanke kolutove. Zagrejati maslinovo ulje u tiganju, pa propržiti stari i mladi luk.
- Dodati supu i kiselu pavlaku. Promešati, pustiti da sos prokuva, pa dobro začiniti solju, biberom i muskatom. Lagano zgusnuti dodajući gustin.
- Gorgonzolu iseći na komadiće, a parmezan i pekorino (tvrdi ovčji sir) sitno izrendati. Gorgonzolu, 50 gr rendanog parmezana, pekorina i rikote – dodati u sos i stalno mešajući pustiti da se zgusne u krem.
- U sos dodati kuvane rezance, promešati pažljivo, zagrejati i još jednom dodatno začiniti. Sve na dekorativan način rasporediti na tanjire, pa posuti preostalim rendanim parmezanom.
Sastojci: – 500 gr testenina – 200 gr mlevenog maka – 100 gr šećera u prahu
Preporučujemo – SVEČARSKI široki rezanci
Priprema:
- Rezance kuvati 2 – 3 minuta u velikom loncu, u slanoj kipućoj vodi, nakon toga ih procediti.
- Dodati mleveni mak i šećer u prahu. Rezance služiti tople.
Sastojci:
– 8 paradajza – 3 crvene paprike – 8 čenova belog luka – 400 gr testenine – so – biber – kašika maslinovog ulja – kašičica šećera – 75 gr svežeg sira – 2 kašike vlašca
Preporučujemo – TONNY spirale
Priprema:
- Paradajz kratko prokuvajte u kipućoj vodi da mu napukne kora, oljuštite ga, izvadite koštice pa ih narežite na kocke. Papriku očistite i narežite na tračice, a beli luk oljuštite.
- Testeninu kuvajte prema uputstvu sa kesice. Ugrejte ulje i pržite beli luk dok ne porumeni, pa ga izvadite. Na istu masnoću stavite papriku i pržite je 5 minuta. Dodajte paradajz i beli luk pa začinite solju, biberom i šećerom.
- Testeninu ocedite i pomešajte s umakom od povrća, pospite sve sirom i vlašcem i poslužite.
Sastojci:
– 400 gr testenina – 1 čen belog luka – pola vezice bosiljka – 100 gr oraha – 100 ml ulja repice – 2 kašike rendanog parmezana – 1 kašika putera – so – biber
Preporučujemo – TONNY makarone
Priprema:
- Testeninu kuvajte prema uputstvu sa kesice i nakon toga procedite.
- Beli luk i bosiljak krupnije naseckajte pa ih sa orasima i malo ulja izmiksujte štapnim mikserom. Polako potom umiksujte ostatak ulja dok ne nastane gust zeleni sos. Na kraju umešajte parmezan i po želji posolite i pobiberite.
- U širokom tiganju zagrejte maslac, ubacite oceđene rezance i dodajte pesto.
Sastojci:
– 350 gr testenine – 800 gr paradajza – 1 kašika putera – 2 seckana vlašca – so – 1 sitno seckan čen belog luka – prstohvat mlevene paprike – 125 ml votke – 150 gr slatke pavlake – 100 gr rendanog parmezana – šaka svežeg lišća bosiljka
Preporučujemo – TONNY makarone
Priprema:
- Kuvajte testeninu u slanoj vodi, prema uputstvu sa kesice. Ocedite, ali sačuvajte malo vode u posebnoj posudi. Operite paradajz, odstranite sredinu i izgnječite rukama.
- Puter otopite u velikoj posudi, na srednjoj temperaturi. Dodajte vlašac i propržite, povremeno mešajući dok blago ne omekša. Neka se prži oko 3 minuta, a zatim dodajte beli luk i mlevenu papriku i pržite oko 30 sekundi. Sklonite sa vatre i umešajte votku, paradajz i posolite po ukusu.
- Vratite šerpu na ringlu i ostavite da se krčka, mešajte često sve dok se alkohol ne iskuva (oko 7 minuta). Dodajte slatku pavlaku i kuvajte sos oko 3 minuta, dok se lepo ne zgusne. Na kraju, umešajte i parmezan i bosiljak.
- Pomešajte pastu sa sosom i dobro izmešajte i, ukoliko je potrebno, razredite malo vodom od testenine koju ste sačuvali. Probajte i po potrebi dosolite. Po želji, kada sipate pastu u činije za služenje, pospite odozgo dodatnim parmezanom i bosiljkom.
Sastojci:
– 500 gr testenina – 300 gr šampinjona – 200 gr lisičarki – 100 gr vrganja – 150 gr polutvrdog sira – 400 ml pavlake za kuvanje – 2 čena belog luka – so – maslinovo ulje
Preporučujemo – SVEČARSKI uzani rezanci
Priprema:
- Kuvajte rezance prema uputstvu sa kesice i nakon toga procedite.
- Na maslinovom ulju kratko propržite beli luk, pa kad zamiriše, dodajte iseckane pečurke. Začinite po ukusu, dinstajte pečurke dok sva voda ne ispari, pa dodajte pavlaku za kuvanje i sir i dobro promešajte. Sklonite sa šporeta i u sos dodajte rezance.



Kontaktiraj nas
Imaš pitanje za nas?


