RECEPTI

Recepti

Testenina sa mesom

Sastojci:

– 400 gr testenine – so, biber, aleva paprika – 300 gr junećeg fileta – jedna šargarepa – 1/2 veze mladog luka – 2 čena belog luka – 150 gr crnog pasulja – 2 kašike maslaca – kašika grožđica – 250 ml supe – kašika senfa – 100 gr kisele pavlake – oko 2 kašike gustina

 

Preporučujemo       – SVEČARSKI široki rezanci

 

Priprema

  1. Skuvati testeninu prema uputstvu sa kesice. Meso iseći na trake. Iseckati mladi luk i beli luk. Ocediti pasulj i isprati ga.
  2. Zagrejati maslac i ispržiti meso, šargarepu isečenu na prutiće, mladi luk i beli luk. Posoliti, pobiberiti, začiniti alevom i senfom. Nakon 4 minuta doliti supu, dodati pasulj i kiselu pavlaku. Krčkati još 5 minuta. Umešati gustin, posoliti, pobiberiti.
  3. Ocediti testeninu i servirati sa mesom.

Sastojci:

– 350 gr testenine – 2 kašike putera – 2 kašike maslinovog ulja – 3 čena belog luka – prstohvat tucane čili paprike – 450 gr velikih sirovih škampa, oljuštenih i očišćenih, sa repovima – 110 ml suvog belog vina – 400 gr tanko nasečenog paradajza- 20 gr svežeg bosiljka, isečenog na tanke tračice – so i sveže mleveni biber

 

Preporučujemo       – TONNY bigoli

 

Priprema

  1. Kuvajte testeninu prema uputstvu sa kesice.
  2. U međuvremenu, otopite puter i maslinovo ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte beli luk i tucanu čili papriku i sotirajte dok ne zamiriše, otprilike jedan minut.
  3. Dodajte škampe u tiganj  i sotirajte dok ne budu skoro gotovi i ne počnu da dobijaju roze boju, od dva do tri minuta. Potom deglazirajte tiganj belim vinom i pustite da se krčka jedan minut. Dodajte paradajz i krčkajte otprilike od četiri do šest minuta, dok ne počne blago da se zgušnjava.
  4. Ocedite pastu i dodajte je u tiganj zajedno sa bosiljkom. Promešajte sve i začinite po ukusu.

 Sastojci:

– 350 gr testenine – 250 gr brokolija – 2 vlašca – 2 kašike kapara – 85 gr zelenih maslina – sok i rendana kora limuna – 200 gr tunjevine u ulju –    1 kašika maslinovog ulja + malo za posipanje

 

Preporučujemo       – TONNY uski rezanci

 

Priprema

  1. Kuvati testeninu u slanoj vodi, prema uputstvu sa kesice. Za to vreme, isecite brokoli na male bukete. Dodajte brokoli i ostavite da ključa još 4 minuta.
  2. Dok se testenina i brokoli kuvaju, iseckajte vlašac i pomešajte ga sa prepolovljenim maslinama bez koštica, kaparima, tunjevinom, korom i sokom limuna.
  3. Ocedite vodu iz testenine i brokolija i dodajte ih u činiju sa tunjevinom. Sipajte maslinovo ulje i dobro izmešajte.
  4. Pre služenja, pospite odozgo sa još malo maslinovog ulja, dok se ljubiteljima ljutih ukusa preporučuje dosta bibera, čiji se ukus odlično slaže uz ovu pastu.

Sastojci:

– 500 gr testenine – 150 gr šargarepe – 100 gr praziluka – 100 gr čeri paradajza – 1 veća tikvica – 100 gr pršute ili šunke isečene na tanke listiće – 4 jaja – 50 gr brašna – muskatni oraščić – 80 gr sira ribanca – vezica peršuna – so, biber

 

Preporučujemo       – TONNY spirale

 

Priprema

  1. Testeninu skuvajte u dosta slane vode, prema uputstvu sa kesice i ocedite. Rernu zagrejte na 180° C. Šargarepu isecite na sitne kockice, tikvicu narendajte, a šunku isecite na tračice. Jaja razmutite s brašnom pa smesu začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.
  2. Izmešajte testeninu, šargarepu, tikvicu, pršutu i smesu od jaja i brašna, sve istresite u namašćenu vatrostalnu posudu i pecite 25-35 minuta.
  3. Nakon 15 minuta pečenja pospite jelo sirom pa vratite u rernu. Listiće peršuna krupnije naseckajte, pospite po musaki i poslužite.

Sastojci:

– kuvani pileći file (4 šnicle) – 450 gr testenine – 220 ml italijanskog preliva za salatu – paradajz iseckan

 

Preporučujemo       – TONNY spirale

 

Priprema

  1. Iseckajte kuvanu piletinu na sitne delove i prelijte sa 2/3 italijanskog preliva za salatu i dobro promešajte.
  2. Testeninu kuvajte prema uputstvu sa kesice i iscedite. Dodajte testeninu piletini i pažljivo promešajte. Sipajte ostatak preliva i iseckan paradajz.

Sastojci:

– 2 kašike maslinovog ulja – 6 režnjeva slanine – 3 čena belog luka – 2 glavice crnog luka – veza celera – 2 šargarepe – 1 kg mlevene junetine – 2 čaše crvenog vina – 800 gr paradajz sosa – 2 lista lovora – so – biber – 800 gr testenine – parmezan za posipanje

 

Preporučujemo       – SVEČARSKI uzani rezanci

 

Priprema

  1. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju ili šerpi i pržite iseckanu slaninu dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte iseckan crni i beli luk i pržite dok luk ne omekša. Pojačajte temperaturu i dodajte mleveno meso. Kada se meso isprži dodajte vino i kuvajte dok se količina tečnosti ne smanji za trećinu. Smanjite temperaturu i umešajte paradajz, začine i celer.
  2. Poklopite šerpu i kuvajte na blagoj vatri oko 1 – 1,5 sat dok se sos ne zgusne, povremeno mešajući.
  3.  Testeninu skuvajte u posoljenoj vodi, prema uputstvu sa kesice. Procedite i podelite u tanjire. Preko paste stavite parmezan, a zatim sos. Preko sosa možete staviti sir i biber.

Sastojci:

– 500 gr testenine – 300 gr pilećeg filea – 6 dl kisele pavlake – 300 gr šampinjona – so – origano – parmezan – 100 gr kačkavalja – 150 gr feta-sira

 

Preporučujemo       – SVEČARSKI široki rezanci

 

Priprema

  1. Iseckajte piletinu na kockice, posolite i pospite origanom, pa je pržite dok ne porumeni, a onda dodajte šampinjone iseckane na listiće. Kada se sve uprži (nestane vode), dodajte pavlaku.
  2. Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kesice i procedite. Servirajte je i prelijte sosom, pospite malo rendanim kačkavaljem, kockicama feta-sira, i na kraju obilno pospite rendanim parmezanom.

Sastojci:

– po 80 gr šargarepe, praziluka i celera – 300 gr paradajza – vlašac  – čen belog luka – 2 kašike maslinovog ulja – 200 gr mlevenog mesa  – 2 kašike paradajz pirea – so, biber – 125 ml crnog vina – kašika mediteranskog začinskog bilja – 400 gr testenine – 60 gr parmezana

 

Preporučujemo       – TONNY makarone

 

Priprema

  1. Oprati šargarepu, oguliti, sitno iseći. Praziluk i celer očistiti, oprati, sitno iseći. Ostaviti nekoliko listića celera za garniranje. Paradajz preliti vrelom vodom oljuštiti, izvaditi semenke i iseći u kockice.
  2. Vlašac i beli luk oljuštiti, iseckati. Dinstati na ulju. Dodati mleveno meso, pa izdinstati. Povrće zajedno dinstati oko 3 minuta.
  3. Dodati pararajz pire, posoliti i pobiberiti. Usuti vino, pa kuvati oko 30 minuta. Na kraju dodati začinsko bilje.
  4. Testeninu kuvati u slanoj vodi, prema uputstvu sa kesice. Ocediti, osušiti i pomešati sa sosom bolonjeze. Pre serviranja posuti rendanim parmezanom i ukrasiti listićima celera ili bosiljka.

Sastojci:

– 500 gr testenine – so – 1 kg paradajza – 2 čena belog luka – ljuta papričica – 100 gr slanine (pančete) – 2 kašike maslinovog ulja – biber – kašičica naseckanog peršuna – 40 gr rendanog parmezana

 

Preporučujemo       – TONNY uski rezanci

 

Priprema

  1. Testeninu skuvajte u slanoj vodi, prema uputstvu sa kesice.
  2. Paradajz prelijte ključalom vodom, oljuštite i presecite na četiri dela, uklonite koštice i naseckajte. Beli luk oljuštite i naseckajte. Papričicu rasecite po dužini, uklonite semenke, i iseckajte što sitnije.
  3. Slaninu nasecite na trakice, pa je zajedno sa papričicom i belim lukom prodinstajte na vrućem ulju. Umešajte paradajz i dinstajte još pet minuta. Posolite i pobiberite. Testeninu ocedite, dodajte paradajzu i kratko zagrejte, promešajte i raspodelite na tanjire. Pospite peršunom i parmezanom.

Sastojci:
– 4 paradajza – 2 crvene paprike – 2 glavice crnog luka – 4 čena belog luka – 400 gr rezanaca – so – 4 kašike maslinovog ulja – 400 gr mešanog mlevenog mesa – 2 kašike paradajz pirea – biber – 200 ml supe (kocka)

 

Preporučujemo – SVEČARSKI široki rezanci

 

Priprema
1. Preliti paradajz vrelom vodom, oljuštiti mu kožicu, odvojiti semenke i meso iseckati na kockice. Papriku očistiti od semenki i belih kožica, pa je iseckati takođe na kockice. Iseckati sitno i beli luk.
2. Skuvati rezance prema uputstvu sa kesice u dosta slane vode. Zagrejati ulje u tiganju i ispržiti meso i luk. Dodati paradajz pire, posoliti, pobiberiti i dodati paradajz i papriku. Naliti supu i sve krčkati oko 10 minuta na tihoj vatri. Izmešati sos i rezance i servirati, po želji ukrašeno listovima peršuna, bosiljka ili posuto parmezanom.

Sastojci:

– 400 gr testenine – 1 kašika maslinovog ulja – 120 gr seckane dimljene slanine – 1 seckani crni luk – 1 seckani beli luk – 2 kašicice slatke mlevene paprike – 800 gr seckanog paradajza – rendani parmezan

 

Preporučujemo       – SVEČARSKI uzani rezanci

 

Priprema

  1. U velikoj posudi kuvajte testeninu prema uputstvu sa kesice. U međuvremenu, zagrejte ulje u dubokom tiganju koji se ne lepi i propržite slaninu 3-4 minuta, dok ne postane hrskava. Dodajte seckani crni i beli luk i mlevenu papriku, pa pržite još minut.
  2. Dodajte seckani paradajz, pustite da proključa i da vri oko 5 minuta, dok se masa ne zgusne. Dok se kuva, mešajte često, dodirujući dno kašikom.
  3. Ocedite pastu, po želji posolite i pomešajte sa sosom. Po želji, dok sipate u posude za posluženje, pospite odozgo rendani parmezan.

Sastojci:

– 500 gr spanaća – 1 crvena paprika – 2 čena belog luka – 1 glavica luka – 300 gr dimljenog lososa – 500 gr testenine – 3 kašike maslaca – 250 ml belog vina – 100 gr kisele pavlake – so – biber

 

Preporučujemo       – SVEČARSKI uzani rezanci

 

Priprema

  1. Očistiti, oprati i posušiti spanać. Iseći papriku na prutiće. Iseckati beli i crni luk. Iseći lososa na kocke. Skuvati testeninu prema uputstvu sa kesice.
  2. Zagrejati maslac i prodinstati luk. Dodati beli luk, posoliti, pobiberiti i začiniti čilijem. Dodati spanać i papriku. Kad spanać splasne, začiniti još jednom. Nakon 3 minuta naliti belo vino i krčkati daljih 2 minuta. Umešati kiselu pavlaku i losos, pa ostaviti još malo na vatri.
  3.  Procediti testeninu i umešati ih u preliv.

Sastojci:

– 80 gr pinjola – 80 gr sremuša – 120 ml maslinovog ulja – 80 gr parmezana – so –  biber – 400 gr testenine – 200 gr pilećeg fileta – peršun

 

Preporučujemo       – TONNY uski rezanci

 

Priprema

  1. Prepeći pinjole u tiganju bez ulja. Umesto pinjola možete da dodate i orahe, bademe, kao i semenke suncokreta ili oljuštene semenke bundeve.
  2. Iseći sremuš na krupno.
  3. Sremuš i pinjole usitniti u blenderu, uz dodatak ulja. Umešati parmezan, posoliti i pobiberiti po ukusu.
  4. Ispržiti filete i iseckati ih na sitno.
  5. Skuvati testeninu u dosta slane vode, prema uputstvu sa kesice. Procediti i sačuvati malo tečnosti od kuvanja. Izmešati testeninu, tečnost od kuvanja, piletinu i pesto od sremuša. Servirati uz parmezan, po želji i ukrasiti peršunom.

Sastojci:

– 500 gr testenine – 2 čena belog luka – 1 glavica luka  – 2 konzerve tunjevine (u vodi) – so – 3 kašike putera – biber – 250 ml belog vina  – 100 gr kisele pavlake – svež peršun

 

Preporučujemo       – SVEČARSKI široki rezanci

 

Priprema

  1. Zagrejati puter i prodinstati sitno iseckan luk. Dodati tunjevinu (dobro oceđenu) i propasiran beli luk, posoliti i pobiberiti. Nakon nekoliko minuta naliti belo vino i krčkati daljih 2 minuta. Umešati kiselu pavlaku.
  2. Skuvati testeninu u slanoj vodi, prema uputstvu sa kesice. Ocediti i izmešati sa sosom. Servirati ukrašeno svežim peršunom.

Sastojci:

– 350 gr testenine – so – biber – glavica luka – čen belog luka – 400 gr mešanih pečuraka (vrganja, bukovača, lisičarki) – ćureći file – 2 kašike maslinovog ulja – 2 grančice majčine dušice – 2 kašike balzamiko sirćeta – 250 gr pavlake

 

Preporučujemo       – TONNY široki rezanci

 

Priprema

  1. Testeninu skuvajte u slanoj vodi, prema uputstvu sa kesice. Beli i crni luk nasecite na kockice. Očistite pečurke i isecite ih na komade. File isecite na kockice.
  2.  U tiganju zagrejte dve kašike ulja, pa prodinstajte crni i beli luk. Dodajte pečurke i listiće majčine dušice, propržite ih, pa potom izvadite iz tiganja. Preostalo ulje zagrejte u masnoći od prženja, pa propržite na njoj meso. Vratite pečurke i sve začinite. Sipajte sirće i zakuvajte. Dodajte pavlaku i još malo kuvajte. Izvadite majčinu dušicu i začinite po želji. Testeninu ocedite i poslužite sa sosom. Po želji ukrasite svežim grančicama majčine dušice.

Sastojci:

– 300 gr svinjskog buta, isečen na tračice – 300 gr testenine – kašičica kima – pola kašičice soli – pola kašičice bibera – kašika ulja – 3 čena belog luka, usitnjena – šolja bistre pileće supe – 1 dl soka od ceđene pomorandže – 2 kašike jabukovog sirćeta – kašičica smeđeg šećera – 2 šargarepe – kašika gustina – struk mladog luka

 

Preporučujemo       – SVEČARSKI široki rezanci

 

Priprema

  1. U posudi srednje veličine pomešajte kim, so i biber. Dodajte meso i dobro promešajte.
  2. U tiganju zagrejte ulje i dodajte začinjeno meso i beli luk. Pržite na tihoj vatri oko 2 minuta.
  3. U manjoj posudi pomešajte 3/4 šolje pileće supe, sok od pomorandže, sirće i smeđi šećer. Smesu dodajte mesu i belom luku. Dodajte i iseckanu šargarepu, i kada počne da vri, smanjite temperaturu. Kuvajte oko 8 minuta.
  4. Gustin dodajte ostatku pileće supe i promešajte. Konstantno mešajući sipajte smesu sa gustinom  mesu kako bi se jelo zgusnulo. Dodajte i iseckan mladi luk. Sačekajte da provri, smanjite temperatruru i ostavite da struji oko minut.
  5. Testeninu skuvajte prema uputstvu i procedite, a zatim pomešajte sa pripremljenim mesom.
  6. Poslužite pastu sa mesom i dekorišite po želji.

Sastojci:

– 350 gr testenine – so – 200 gr praške šunke – ljuta papričica – 2 kašike maslaca – 2 kašike maslinovog ulja  – krupno mleveni biber  – parmezan

 

Preporučujemo       – SVEČARSKI uzani rezanci

 

Priprema

  1. Skuvati rezance prema uputstvu sa pakovanja u dosta slane ključale vode i dobro ih ocediti.
  2. Iseći šunku na trake ili kockice. Očistiti ljutu papričicu i iseckati je na sitne kockice.
  3. Zagrejati maslac i ulje, na masnoći propržiti papričicu i rezance. Dodati šunku i pržiti još malo. Posoliti, pobiberiti i servirati na tanjire. Posuti sveže izrendanim parmezanom. Uz ovo jelo odlično se slaže sveža hrskava salata i prepečeni beli hleb.

Sastojci:

– 600 gr testenine – 50 gr maslaca – 50 gr brašna – 600 ml mleka – 250 gr kačkavalja – 320 gr tunjevine – 330 gr kukuruza šećerca – kašika peršuna

 

Preporučujemo       – TONNY makarone

 

Priprema

  1. Testeninu kuvajte oko 2 minuta kraće nego što je označeno na pakovanju. Rernu uključite na 180 C.
  2. Na umerenoj vatri otopite maslac i umešajte brašno, stalno mešajući da se ne pojave grudvice. Nakon jednog minuta postepeno dodajte mleko i mešajte dok ne dobijete gust beli sos. Sklonite sa šporeta i dodajte narendan kačkavalj, ostavite samo dve kašike kačkavalja sa strane.
  3. Procedite pastu, dodajte joj beli sos, tunjevinu, šećerac i peršun, dodjate još začina po želji. Sve prebacite u pleh ili vatrostalnu posudu i preko stavite ostatak narendanog kačkavalje. Pecite u zagrejanoj reni dok kačkavalj ne porumeni.

Sastojci:

– 400 gr testenine – so – 1 veza peršuna – 1 veza celera – 250 gr koktel paradajza – 1 čen belog luka – 150 gr pilećeg fileta – 2 kašike putera – biber – 150 gr parmezana – 250 ml neutralne pavlake

 

Preporučujemo        TONNY spirale

 

Priprema

  1. Skuvati testeninu po uputstvu s pakovanja. Iseckati začinsko bilje. Paradajz iseći na četvrtine ili polovine, zavisi od veličine. Iseckati beli luk. Šunku iseći na tanke trake ili kockice. Zagrejati rernu na 180 stepeni.
  2. Zagrejati maslac, pa propržiti začinsko bilje, meso, paradajz i beli luk. Začiniti prema ukusu. Procediti testeninu i presuti ih u nauljenu vatrostalnu posudu. Rasporediti preko prodinstano povrće i meso.
  3. Razmutiti sir i pavlaku, posoliti i pobiberiti. Preliti i staviti da se zapeče (oko 10 minuta).

Sastojci:

– 300 gr makarona – 250 gr sira – 200 ml mleka – 3 jaja – susam – 1 glavica luka -ulje – začin – mlevena slatka paprika – biber – 200 gr šunke

 

Preporučujemo       – TONNY makarone

 

Priprema

  1. Glavicu luka iseckati, i ispržiti na ulju. Dodati začin i mlevenu slatku papriku.
  2. Makarone kuvati prema uputstvu sa kesice, a zatim ih procediti.
  3. Sir izgnječiti, dodati jedno jaje i izmešati, zatim pola sira dodati u makarone.
  4. Tepsiju namazati uljem i sipati pola makarona. Zatim dodati proprženu šunku,pa ostatak drugog dela makarona. U ostatak sira dodati ostala dva jaja i  mleko. Preliti preko makarona. Posuti semenkama.
  5. Peći na 200 stepeni oko 30 – 35 min. Služiti toplo….

Testenina bez mesa

Sastojci:

– 450 gr testenine – kašičica usitnjenog belog luka – 3 kašike rendanog parmezana – 4 kašike maslinovog ulja

 

Preporučujemo       – TONNY makarone

 

Priprema

  1. U šerpu sipajte vodu, posolite i kuvajte dok ne počne da vri. Dodajte testeninu i kuvajte 8 minuta. Nakon toga procedite testeninu.
  2. U tiganju blago propržite beli luk na malo ulja.
  3.  Dodajte testenini beli luk, maslinovo ulje i parmezan. Sve dobro promešajte.

Sastojci:

– 1/2 kašičice maslinovog ulja – 85 gr makarona – struk mladog luka, iseckan – 85 gr kukuruza šećerca – 85 gr graška – 1 crvena paprika (iseckana) – 2 jajeta – 150 ml mleka – 1 kašika majčine dušice – 50 gr kačkavalja – 2 kašike parmezana

 

Preporučujemo       – TONNY makarone

 

Priprema

  1. Rernu zagrejte na 190 C. Maslinovim uljem nauljite posudu za pečenje.
  2. Testeninu kuvajte u slanoj kipućoj vodi, prema uputstvu sa kesice. Dodajte povrće i kuvajte još 2 do 3 minuta dok pasta i povrće ne omekšaju. Procedite sve, a zatim sipajte u posudu za pečenje.
  3. Umutite jaja i mleko, a zatim dodajte i majčinu dušicu. Pomešajte rendani kačkavalj i parmezan i dodajte smesi sa jajima (ostavite malo mešavine sira sa strane). Posolite i pobiberite po ukusu. Sve to sipajte u pleh i pomešajte sa ostatkom fila. Ostatak sira stavite preko jela.
  4. Pecite u zagrejanoj reni oko 40 minuta.

Sastojci:

– 3 kašike maslinovog ulja  – 4 čena belog luka  – 1 manji luk, iseckan – 800 ml konzerviranog paradajza  – 1 veza zelja, očišćenog – šaka svežeg bosiljka  – 500 gr testenine – 4 šolje vode (960 ml) – 100 gr rendanog kačkavalja  – so  – biber  – aleva paprika  – tucana paprika

 

Preporučujemo       – SVEČARSKI uzani rezanci

 

Priprema

  1. U velikoj šerpi zagrejte ulje, pa na njemu prodinstajte crni i beli luk oko 3 minuta. Zatim dodajte sve preostale sastojke, prelijte sa 4 šolje vode, stavite začine, posolite i sačekajte da provri.
  2. Kada provri, nastavite da kuvate 2 – 3 minuta, povremeno mešajući. Kada je gotovo, neće biti potrebe da se bilo šta cedi, jer će testenina da upije tečnost , a pasta će biti spremna za služenje.
  3.  Dodajte rendani kačkavalj i uživajte u brzoj večeri. Ako želite da ovu večeru učinite malo jačom, dodajte 150 gr iseckane i propržene slaninice.

Sastojci:

– 450 gr testenine – 3 šargarepe, oljuštene i isečene na tanke trake – 2 tikvice srednje veličine, isečene na trake – 1 crni luk, sitno iseckan – 1 žuta paprika, iseckana na trake – 1 crvena paprika, iseckana na trake – 2 kašike maslinovog ulja – so – kašika bibera – 15 čeri paradajza, prepolovljena – 3 kašike rendanog parmezana – začini po želji (bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, žalfija…)

 

Preporučujemo       – TONNY spirale

 

Priprema

  1. Rernu zagrejte na 220 stepeni.
  2. U  plehu pomešajte ulje, povrće, posolite, pobiberite i dodajte začine. Polovinu povrća prebacite u drugi pleh i ravnomerno rasporedite. Pecite povrće u zagrejanoj rerni i dok šargarepa ne omekša, oko 20 minuta. Nakon 10 minuta pečenja promešajte povrće.
  3. Testeninu kuvajte u kipućoj posoljenoj vodi, prema uputstvu sa kesice. Procedite je, ali ostavite jednu šolju vode u kojoj se kuvala testenina.
  4. Pomešajte u velikoj činiji kuvanu testeninu i pečeno povrće, a zatim dodajte paradajz i čašu vode u kojoj se kuvala pasta. Po želji začinite testeninu i pospite je parmezanom.

Sastojci:

– 400 gr testenine – 400 gr sremuša – 1 crni luk – 3 kašike putera – 250 gr rikota sira, ili krem sira – 10 kašika slatke pavlake – biber – so – muskatni oraščić

 

Preporučujemo       – TONNY široki rezanci

 

Priprema

  1. Oprati sremuš i tako mokrog ga ubaciti u šerpu i kuvati 2 minuta, da splasne. Izvaditi sremuš i iseći ga na krupno. Iseckati luk i ispržiti ga na kašiki putera. Pomešati 200 gr rikote sa 4 kašike slatke pavlake, pa umešati luk i sremuš. Posoliti, pobiberiti i dodati muskatni oraščić.
  2. Skuvati testeninu prema uputstvu sa kesice. Procediti testeninu i pomešati je sa pripremljenim sremušem. Ostatak rikote i slatke pavlake prokuvati i preliti preko paste. Po želji ukrasiti sremušem i parmezanom.

Sastojci:

– 500 gr testenine – 300 gr paradajza – 2 kašike maslinovog ulja – 2 kašike mlevenog belog luka – crni luk – 3 lista bosiljka – so i biber – parmezan

 

Preporučujemo       – TONNY bigoli

 

Priprema

  1. U veliku šerpu stavite testenine, paradajz, maslinovo ulje, beli luk, crni luk, 2 lista bosiljka,so i biber po ukusu, i sve to preliti vodom.
  2. Pustite da provri uz često mešanje. Neka se kuva 10 minuta ili dok voda skoro potpuno ne ispari.
  3. Izvadite testeninu, iscedite i služite na tanjir. Dodajte još soli i bibera ukoliko je potrebno, pa  narendajte parmezan i dodajte iseckan list bosiljka. Po želji možete dodati i komadiće fete.

Sastojci:

– 400 gr testenine – so – 1 glavica luka – 2 čena belog luka – 1 crvena ljuta papričica – 1 kašika hladno ceđenog maslinovog ulja – 450 gr spanaća – biber – 1 kašičica soka od limuna – 150 gr ovčjeg masnog sira

 

Preporučujemo       – TONNY široki rezanci

 

Priprema

  1. Testeninu kuvati prema uputstvu sa kesice. Iseckati crni i beli luk. Očistiti papričicu od semenki i takođe je iseckati.
  2. Zagrejati ulje u širokoj šerpi i propržiti crni i beli luk. Dodati sitno naseckan spanać i propržiti ga par minuta.
  3. Procediti testeninu i izmešati je sa iseckanom ljutom papričicom i polovinom sira. Začiniti sokom od limuna.
  4. Istopiti ostatak sira u šeripici. Servirati pastu u tanjire pa preliti sirom i pripremljenim spanaćem.

Sastojci:

– 600 gr špargli – 500 gr makarona – 400 gr koktel paradajza – 50 gr krem sira – 200 gr ekstra masne kisele pavlake – 1 veza bosiljka – nekoliko listova rukole – so – biber

 

Preporučujemo       – TONNY makarone

 

Priprema

  1. Oprati špargle i drške odseći u donjoj trećini. Preseći ih na prutiće duge 3 cm. Bariti špargle oko 12 minuta u ključaloj slanoj vodi. Procediti, ohladiti kratko pod mlazom vode sa česme i dobro ocediti. Koktel paradajz očistiti, oprati i iseći na polovine ili četvrtine.
  2. Za sos izmešati krem sir, kiselu pavlaku, so i biber. Bosiljak oprati, posušiti i iscepkati listiće. Ostaviti nekoliko listića sa strane, a ostale sitno iseckati i umešati u sos od sira i pavlake.
  3. Testeninu kuvajte prema uputstvu sa kesice i nakon toga je procedite.
  4. Izmešati špargle, pastu, paradajz i sos. Servirati posuto listićima bosiljka. Uz pastu poslužiti belo vino.

Sastojci:

– 2 tikvice srednje veličine – 60 ml devičanskog maslinovog ulja – 4 čena seckanog belog luka – 450 gr testenine – 45 gr rendanog parmezana – so – biber

 

Preporučujemo       – TONNY bigoli

 

Priprema

  1. Tikvice izrendajte tako da dobijete dugačke trake, nalik špagetama. Izrendane ih rasporedite po papirnim ubrusima, kako bi izvukli višak vode.
  2. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte beli luk i malo propržite, a zatim dodajte i rendane tikvice. Pržite sa tikvicama 7 do 10 minuta. Po želji dodajte so i biber.
  3. Na kraju, dodajte i vruću testeninu koje ste prethodno kuvali prema uputstvu sa kesice i ocedili. Odozgo pospite rendani parmezan, a po želji možete dodati i druge začine, poput origana ili malo peršuna, kao i povrće, poput šargarepe ili paradajza.

Sastojci:

– 2 crna luka – 250 gr kačkavalja ili srednje starog belog sira – 500 gr testenine – so – 50 gr putera – crni, mleveni biber

 

Preporučujemo       – TONNY spirale

 

Priprema

  1. Luk oljuštiti i iseći na kolutiće, a sir narendati.
  2. Zagrejati rernu na 150 stepeni.Testeninu kuvati prema uputstvu sa kesice, pa ostaviti da se ocedi, a onda, naizmenično sa sirom, ređati u vatrostalnu činiju. Posoliti i pobiberiti.  Zapeći u prethodno zagrejanoj rerni. Luk propržiti na puteru, pa time, pred služenje, preliti zapečenu sirnicu.

Sastojci:

– glavica luka – čen belog luka  – 2 crvene paprike  – 3 kašike maslinovog ulja  – 400 gr nabubrelih sojinih ljuspica – kašičica cimeta  – kašičica aleve paprike – 1/2 kašičice kima  – so – biber  – 50 gr seckanih badema  – 2 kašike grožđica  – 100 ml belog vina – 500 ml domaćeg kuvanog paradajza – 400 gr testenine – 2 kašike peršuna ili bosiljak za dekoraciju

 

Preporučujemo       – TONNY uski rezanci

 

Priprema

  1. Iseckati crni i beli luk. Papriku iseći na kockice.
  2. Zagrejati ulje i propræiti ljuspice. Dodati crni i beli luk, kao i papriku. Pržiti 15 minuta, posuti cimetom, alevom paprikom, kimom, solju i biberom. Dodati bademe, grožđice, belo vino i paradajz, izmešati i krčkati 5 minuta. Kuvati testeninu prema uputstvu sa kesice i zatim procediti.
  3. Testeninu servirati sa sosom, posute peršunom ili bosiljkom.

Sastojci:

– 1,5 kg paradajza – 2 kašike maslinovog ulja – 2 glavice crnog luka – 1/4 kašičice praška za pecivo – 2 čena belog luka – kašičica šećera – so – biber – veza bosiljka – kašičica šećera – kašika peršuna – 400 gr testenine

 

Preporučujemo       – TONNY uski rezanci

 

Priprema

  1. Paradajz potopite na nekoliko minuta u vrelu vodu kako biste ga lakše oljuštili. Kad skinete ljusku, iseckajte ga sitno.
  2. Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk, posolite i dinstajte ga povremeno dolivajući vrlo malo vode (uspite je tek kad vam deluje da će se luk zalepiti za dno šerpe ili zagoreti). Luk mora sasvim da se istopi, a da biste to brže postigli, dodajte i malo praška za pecivo. Gotovo je kad luk postane zlatno-žut (skoro svetlobraon) i kašast. Tad dodajte paradajz seckan na kockice, sipajte čašu vode i dinstajte na laganoj vatri sat i po dodajući vodu po potrebi. Tokom kuvanja stavite i sitno seckan ili drobljen beli luk, šećer. Neki minut pre kraja kuvanja umešajte sitno seckan bosiljak, a kad sos mileneze skinete s vatre, dodajte i biber i sitno seckan peršun.
  3. Testeninu kuvajte prema uputstvu sa kesice i nakon toga procedite.
  4. Skuvan sos prelijte preko skuvanih testenina.

Sastojci:

– 400 gr testenine – tikvica – pavlaka – trouglića topljenog sira – malo mleka – parmezan- so – biber – ulje

 

Preporučujemo       – TONNY bigoli

 

Priprema

  1. Tikvicu isecite na kockice ( ili izrendajte ) i propržite u vrelom ulju. Posolite i pobiberite po ukusu.
  2. Topljeni sir razmutite u šolji mleka pa dodajte tikvicama. Neka se sve zajedno malo prokrčka.
  3. Testeninu posebno kuvajte prema uputstvu sa kesice i nakon toga procedite
  4. Sjedinite sos sa testeninom i dodajte 1 pavlaku.
  5. Služite dok je još toplo.
  6. Odozgo pospite parmezanom.

Sastojci:

– 400 gr testenine – so – biber – luk – 4 mlada luka – 2 kašike maslinovog ulja – 300 ml supe od povrća – 200 ml pavlake – muskat – 2 kašike gustina – 100 gr gorgonzole – 70 gr parmezana – 50 gr pekorina – 100 gr rikote

 

Preporučujemo       – TONNY uski rezanci

 

Priprema

  1. Testeninu kuvati u osoljenoj vodi, prema uputstvu sa kesice. Dobro ih ocediti.
  2. Za sos oljuštiti luk i sitno ga iseckati. Mladi luk očistiti, oprati, iseći u tanke kolutove. Zagrejati maslinovo ulje u tiganju, pa propržiti stari i mladi luk.
  3. Dodati supu i kiselu pavlaku. Promešati, pustiti da sos prokuva, pa dobro začiniti solju, biberom i muskatom. Lagano zgusnuti dodajući gustin.
  4. Gorgonzolu iseći na komadiće, a parmezan i pekorino (tvrdi ovčji sir) sitno izrendati. Gorgonzolu, 50 gr rendanog parmezana, pekorina i rikote – dodati u sos i stalno mešajući pustiti da se zgusne u krem.
  5. U sos dodati kuvane rezance, promešati pažljivo, zagrejati i još jednom dodatno začiniti. Sve na dekorativan način rasporediti na tanjire, pa posuti preostalim rendanim parmezanom.

Sastojci: – 500 gr testenina – 200 gr mlevenog maka – 100 gr šećera u prahu

 

Preporučujemo       – SVEČARSKI široki rezanci

 

Priprema

  1. Rezance kuvati 2 – 3 minuta u velikom loncu, u slanoj kipućoj vodi, nakon toga ih procediti.
  2. Dodati mleveni mak i šećer u prahu. Rezance služiti tople.

Sastojci:

– 8 paradajza – 3 crvene paprike – 8 čenova belog luka – 400 gr testenine – so – biber – kašika maslinovog ulja – kašičica šećera – 75 gr svežeg sira – 2 kašike vlašca

 

Preporučujemo       – TONNY spirale

 

Priprema

  1. Paradajz kratko prokuvajte u kipućoj vodi da mu napukne kora, oljuštite ga, izvadite koštice pa ih narežite na kocke. Papriku očistite i narežite na tračice, a beli luk oljuštite.
  2. Testeninu kuvajte prema uputstvu sa kesice. Ugrejte ulje i pržite beli luk dok ne porumeni, pa ga izvadite. Na istu masnoću stavite papriku i pržite je 5 minuta. Dodajte paradajz i beli luk pa začinite solju, biberom i šećerom.
  3. Testeninu ocedite i pomešajte s umakom od povrća, pospite sve sirom i vlašcem i poslužite.

Sastojci:

– 400 gr testenina – 1 čen belog luka – pola vezice bosiljka – 100 gr oraha – 100 ml ulja repice – 2 kašike rendanog parmezana – 1 kašika putera – so – biber

 

Preporučujemo       – TONNY makarone

 

Priprema

  1. Testeninu kuvajte prema uputstvu sa kesice i nakon toga procedite.
  2. Beli luk i bosiljak krupnije naseckajte pa ih sa orasima i malo ulja izmiksujte štapnim mikserom. Polako potom umiksujte ostatak ulja dok ne nastane gust zeleni sos. Na kraju umešajte parmezan i po želji posolite i pobiberite.
  3. U širokom tiganju zagrejte maslac, ubacite oceđene rezance i dodajte pesto.

Sastojci:

– 350 gr testenine – 800 gr paradajza – 1 kašika putera – 2 seckana vlašca – so – 1 sitno seckan čen belog luka – prstohvat mlevene paprike – 125 ml votke – 150 gr slatke pavlake – 100 gr rendanog parmezana – šaka svežeg lišća bosiljka

 

Preporučujemo       – TONNY makarone

 

Priprema

  1. Kuvajte testeninu u slanoj vodi, prema uputstvu sa kesice. Ocedite, ali sačuvajte malo vode u posebnoj posudi. Operite paradajz, odstranite sredinu i izgnječite rukama.
  2. Puter otopite u velikoj posudi, na srednjoj temperaturi. Dodajte vlašac i propržite, povremeno mešajući dok blago ne omekša. Neka se prži oko 3 minuta, a zatim dodajte beli luk i mlevenu papriku i pržite oko 30 sekundi. Sklonite sa vatre i umešajte votku, paradajz i posolite po ukusu.
  3. Vratite šerpu na ringlu i ostavite da se krčka, mešajte često sve dok se alkohol ne iskuva (oko 7 minuta). Dodajte slatku pavlaku i kuvajte sos oko 3 minuta, dok se lepo ne zgusne. Na kraju, umešajte i parmezan i bosiljak.
  4. Pomešajte pastu sa sosom i dobro izmešajte i, ukoliko je potrebno, razredite malo vodom od testenine koju ste sačuvali. Probajte i po potrebi dosolite. Po želji, kada sipate pastu u činije za služenje, pospite odozgo dodatnim parmezanom i bosiljkom.

Sastojci:

– 500 gr testenina – 300 gr šampinjona – 200 gr lisičarki – 100 gr vrganja – 150 gr polutvrdog sira – 400 ml pavlake za kuvanje – 2 čena belog luka – so – maslinovo ulje

 

Preporučujemo       – SVEČARSKI uzani rezanci

 

Priprema

  1.  Kuvajte rezance prema uputstvu sa kesice i nakon toga procedite.
  2. Na maslinovom ulju kratko propržite beli luk, pa kad zamiriše, dodajte iseckane pečurke. Začinite po ukusu, dinstajte pečurke dok sva voda ne ispari, pa dodajte pavlaku za kuvanje i sir i dobro promešajte. Sklonite sa šporeta i u sos dodajte rezance.